Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Diskuze o chovu
  • Strana:
  • 1

Téma:

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1537

• chocholousmartin
  • Avatar uživatele chocholousmartin Autor tématu
Zdravím kolegové,
sezóna je v plném proudu nebo alespon pro většinu z nás..... Tak jak se chov daří??
Já letos měl trochu obavy, že velké změny, které jsem před sezónou mezi chovnými jedinci provedl budou mít vliv na odchov.....Ale musím zatím říct, že to mu tak není....cca 90 mladých odstavených. Daří se i odchov u ptáků, u kterých jsem "zázrak" nečekal. A "zázrak" se stal ;) Mám tu i několik jedinců, u kterých vím, že byly odchovany pod chuvičkami....ale už několikrát jsem se přesvědčil, že to není úplně podstatne... dokonce 1 taková to samice je máma k pohledání!!! od které by se mohli jiné učit.
Takže za mě spokojenost.....
M.CH.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1540

• chocholousjiri
Zdravim, tak se taky pridam s hodnocenim probihajici sezony ikdyz bojim se ze to bude vypadat jako ze se bratri Chocholousove chlubi jak jim to pekne jde zase letos :-)
Takze prekvapive letos zatim povedena sezona u me. Mam 60 odstavenych mladych cca 20 v budkach a jeste 10 samic ceka na hnizdeni a ja se uz tesim ze snad letos uz taky budu mit vetsi a lepsi prostory jelikoz uz se dost tisnim v tom mojem krcalku a klece jsou vsude kde je to mozne a snad i nemozne. Tesim se z toho ze letos vypadaji odchovy lepsi nez tomu bylo loni ale jsem si vedom ze musim jeste hodne zabrat abych se dotahl na spicku.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1541

Zdravím kamarádi.
Také přispěji. U mne je sezóna asi v polovině nebo mírně za ní. Mám odstaveno asi 30 mláďat, několik jich je ještě na hnízdech, něco sedí nebo snáší. Bohužel od párů, od kterých bych mláďata potřeboval, tak je nemám nebo jen velmi málo. Provádím v letošním roce také jeden experiment a to také stojí nějaké to hnízdo. V neposlední řadě jsem výrazně přibral a to je, při velikosti chovných místnůstek, velký problém. Podařilo se mi shodit několik budek se snůškami a kupodivu vždy plnými. Shrnuto - spokojenost.
K velikosti vajíček. I když to není stoprocentní, tak ve většině případů je spojitost velké vajíčko - silné mládě. Podobně je tomu i u samic. Zde platí velká samice = velká, robustní mláďata, která ale nemusí být ideální v typu - opět není to pravidlem. Takže za mne, velká vajíčka jsou v chovu plusem z pohledu velikosti odchovaných mláďat.
Ještě bych připojil pár postřehů ke šlechtění. To je sice uvedeno na jiném vláknu, ale napíši to sem, abych nemusel přeskakovat.
Způsobů šlechtění, tedy plemenářské práce je celá řada. Chtělo by se napsat co chovatel, to jedinečný způsob šlechtění. Ono to ale tak úplně není, způsobů je ovšem několik.
Ve svém chovu se snažím o vytvoření linie. To považuji za základ. Pokud se podaří vytvořit a ze střednědobého hlediska udržet solidní linii, pak není nezbytné doplňovat chov nějak překotně. Také to chovateli dává volnost v tom, že může počkat a vybrat si tak pouze kvalitní ptáky a nemusí doplňovat i takové jedince, kteří pro linii nebudou velkým přínosem.
Tato práce je ale dlouhodobá, v řádu let. Ostatně na výsledcích Guldí ligy, které moji ptáci vykazují, je vidět, že jsem v podstatě stále na začátku. Navíc věk a zdravotní stav mě nutí k výrazné redukci chovu ptáků. Ta proběhne po této sezóně a dotkne se pochopitelně i AG. Ponechám si v podstatě pouze tento druh a také ve výrazně menším počtu párů. To má jeden příznivý efekt. Vyberu pouze to nejlepší, co v chovu bude.
V současné době mám celkově dvě linie. Jednu táhnu již devátý rok a její počátek je u ptáků holandského typu. Ti pocházeli od p. Jensena. Druhá linie vzniká na základě linie první, která už má svůj zenit za sebou a pozvolna do ní přidávám ptáky italského typu. Nedávno jsem o tom hovořil s Jožkou Simanem, myslím o jednotlivých typech AG v Evropě, a oba jsme dospěli k závěru, že rozdíly mezi jednotlivými typy ( holandský, italský, španělský apod.) se postupně smazávají. Nová linie má několik ˇpředností, ale i řadu nedostatků. Tak to ale bývá. Nicméně je vidět, že se již usazuje a ptáci z ní působí "jednolitějším"
dojmem. Pochopitelně včetně vad. Pro letošní rok jsem si dal za úkol vyzkoušet základ pro linii další, která nebude v příbuzenském poměru ani k jedné z předchozích linií. Přivezl jsem ptáky z Holandska, z jednoho chovu a zkouším je dát na sebe. V současné době začínají sedět, takže pokud bude snůška oplozená, byla by určitá naděje na něco nového. Ale to je předčasná úvaha. Pokud by mi můj záměr vyšel, pak bych mohl touto linií oživit to, co mám v chovu. A opět přes původní linii od Jensenů. To ale za předpokladu, že ptáci budou mít parametry alespoň pro VD. Linie udržuji párováním polosourozenců nebo mladých ptáků se strýcem či tetou. Vždy ale pouze jednou a pak vracím na nové ptáky "italské" linie. U ní jsem letos dospěl do F3, tedy do generace, kde by již mělo být vidět, zda je úspěšná nebo ne. Je to běh na dlouhou trať a nevím, zda jej stačím doběhnout, ale za pokus to stojí. Přeji chovu zdar. M. Vít

Naposledy změněno: od vitmichal.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1542

• chocholousmartin
Ahoj Michale,
zase pěkné čtení, které ma hlavu a patu ;)
Také jsem letos vsadil na experiment, který ale zatím negativa nemá, za což jsem rád.
Hodně jsem slyšel, že ideální je vzít kvalitního a potencionálního zakladatele linie a napářit ho třeba s 3 samicemi a počkat na výsledek....zda je schopný přenést to dobré na mladata nebo ne, nebo li širší pohled na jeho potenciál ( at už negativní či pozitivní)...jestli to tak jde nazvat ;) Ale kdo tohle někdy zkusil? nebo ve větší míře? Přišlo mi to jako jedna teorie.....
Tak jsem to letos zkusil! Vybral jsem jen několik z mého pohledu "kvalitních" samců a k ním samice. Sezóna není u konce, ale zatím to vychází....mé obavy co udělá až pár který odchovává a k samici dám na druhé hnízdo jiného samce a naopak, se nenaplnili. Ani problém, že by trvalo déle než si nově vznikly pár "sedne" a nebudou neoplozená vejce či nekrmili mladé tu není.
At už bude výsledek jakýkoliv, budu mít minimálně "ušetřenou" práci, která by mi trvala jinak mnoho let, než bych zjistil, že zakladatel mého chovu" byl k ničemu" a naopak.
Např. už ted vím, že již zminovaný samec červenohlavý....tak jeho potomstvo je jedno jako druhé, i když mají jinou matku...je vyrovnané. Jak dobře či špatně vyrovnané, ale budeme vědět po přepeření a výstavě ;) Z mého pohledu mezi odstavenými mládaty vyčnívají....tak uvidíme.....
Ale pak tu mám zase jiného samce, který má odchov naprosto rozdílný a dost nevyrovnaný .... Uvidíme, ještě není sezóna u konce......
M.CH.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1543

Ahoj Martine.
Používám také jednoho samce na více samic. Pokud se mi to pozdává, spojuji pak do párů polosourozence. Jak jsem psal pouze jednou a další mláďata, pokud si myslím, že mají cenu páruji na vzdálenější příbuzné - někdy v druhé předchozí generaci, jindy třeba až ve 4. Takhle jsem si postavil svoji první linii, která dávala docela slušné ptáky, ale již se téměř "vyčerpala". To ale časem potká téměř každou linii, tahle vydržela 8,5 roku. Její zbytky využívám jako "nosiče", především samice, které jsou relativně velké, mají slušnou barvu hlavy a především jsou vyrovnané. V letošním roce už mám F3 linie nové. Tu původní označuji pracovně jako "holandskou" protože pochází ze dvou ptáků z Nizozemí. V současné době pracuji s hlavní linií, pracovně nazvanou italská, většina jejich zakladatelů pochází z Itálie, ze dvou chovů. Nicméně její ustálení trvalo a ještě bude trvat déle, protože na jejím vzniku se podílelo více jedinců. Ty jsem pároval s nejlepšími ptáky původní linie a pak měla následovat tvrdá selekce. Vzhledem k potřebě většího počtu párů jsem v selekci polevil a to se projevilo ve dvou ročnících odchovu 2014 a 2015. V loňském roce se již začínala formovat a tak uvidím letos. Z posledního spojení původní x původní / italská mám odstaveny 4 mláďata a zdá se, že dvě budou slušná. Tím jsem si odzkoušel i zpětnou vazbu na původní chov. Z novější genetické informace tady mám zatím 7 slušných černohlavých mláďat. U mladých ptáků z Holandska, Německa, Slovenska a svých nemám zatím nic, tam začínám teď. U loňských Holanďanů je teď 6 vajíček, snad sednou. Pokud by se tak stalo a případná mláďata by byla slušná, měl bych na jeden až dva roky pokoj, protože by šlo tyto ptáky pustit do současné linie. Nikde ale není psáno, že se budou projevovat jako zlepšovatelé - to se musí odzkoušet.
Podle mého názoru je plemenářská práce o přesné evidenci, trpělivosti, invenci a velké dávce štěstí.
Ještě k mému experimentu. Ten se týká aplikace některých biologicky aktivních látek a sledování jejich účinku. To znamená pravidelné rušení hnízdění na které několik párů reagovalo tak, že bylo hnízdo ztraceno. Ale zase mám nějaké nové poznatky, které příští rok zkusím ověřit a když to bude sedět, tak i zveřejním.
Zatím. M

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1544

• chocholousmartin
Ahoj Michale,
přesně s tímto cílem jsem do letošní sezóny šel...založit alespon 2 linie s kterými budu moct pracovat dlouhodobě....proto i tato technologie chovu. Pokud se mi to padaří a vyberu je, počítám v príštím roce se spojením polobratru a polosester, či případně otec, dcera... Potud mi to dává celkem smysl, ale uplně mi nebylo jasné jak F3 ? Pokud zde přidám "cizou krev" nebudu opět na začátku? To byla otázka na kterou jsem si nebyl uplně jistý s odpovědi... ;) ;)Každá linie přeci jen nese jiné "informace", typ, velikost, potažmo i barvu ?
Šlechtění je o veeeeeeliké trpělivosti, štěstí, penězích a času....v tom se naprosto shodneme ;) a pokazit se to dá během chvíle...ale i přes to vše do toho jdeme :cheer:
M.CH.
P.S.: Dneska dostali colorie budky, tak mi drž palce :cheer: :cheer:

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1545

• chocholousjiri
Ahoj, ja se tedy taky pridam se svoji trochou do diskuze. Ja se celkem snazim, pocitam tak teprve dva roky o nejake cilene vedeni chovu k liniim a samozrejme mam taky spoustu otázek které si z vetsi merou musim zjistit sam zkušenostmi. Problematiky liniového chovu jste uz tu nejak probraly a nejak v tom uz mam jasno a porad je to bohužel teorie a praxe je bohužel take jinde. Me ted napada další problem a tim je ona tvrda selekce která by se mela uplatňovat u slechteni a jake kusy teda pustit dal a jake ne? Vzdyt když si koupime do chovu cizi guldu tak povětšinou zname mozna tak jen jeji rodice a vlastne se musíme spoléhat na stesti zda prenese geny spravnym spusobem a ted když se tomu tak stane tak zase odhadovat zda to bude nadále pokracovat a nebo to povede do slepe ulicky. Tak by me zajímalo v cem spociva ta selekce? Me to pripada ze zacatku je to hodne o stesti.
Vzdyt prece když se smíchají dva cizi kusy vznikne koktejl genu viditelnych a hlavne i nevyditelnych které se tahnou dale tou linii a chovatel prece nemůže rict ze zrovna tento jedinec který nevypada top ze nebude zrovna ten spravny pro další slechteni?

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1546

• chocholousmartin
A to se bavíme o liniovým chovu přírodních ptáků a co teprv ptáci žluté a modré řady? Kde se musí pracovat se štěpitelnými jedinci, pastel, 1F a 2F jedinci pokud nechceme pářit mutaci na mutaci, což víme kam vede.....? Jak už naznačil brácha v jiném vláknu....
M.CH.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1547

• petrikrostislav
  • Avatar uživatele petrikrostislav
Ahoj chlapáci,
Rád slyším, že se bráškům daří a Michalovi snad klapnou ti holańdaci taky, když si dá pozor na břicho, ale z toho si nic Míšo nedělej já zas pro jistotu top ptákům nedávám celý den pití, aby mi náhodou nezahřáli ty vejce tak , že by se z nich snad i něco vylíhlo :lol: . Jinak u mě zatím žádná velká sláva. Odstaveno mám 23 mladých a něco v budkách, ale jak to znám tak vše snad ještě doženu, i když někteří favoriti pro letošek zklamali a jiné dle tradice hubnu. Tak i přesto mám ještě několik es v rukávu na které spoléhám. Sice to letos asi nestihnou ale do dalších let jim věřím. I já kluci letos experimentuji a to tak trošku lezu do zelí bráškům z dřívějších let. Mutace na mutaci . Žlutí na stříbrné a tak dál. Asi si namelu, ale rozhodl jsem se letos pro zpestření odzkoušet si genetiku mutací v praxi a neupínat se moc na typ. Zkrátka si hraju více z barevností . Asi potřebuji na rok změnu, abych byl stále svěží a zapálený. Jak jste dopadli s těmi co jsme si přivezli? Mě to černohlavý samec dvakrát pokazil a jedna přírodní samice má 5 mladých cca 17 dní stará a vypadají slušně. K ostatním jsem se ještě nedostal . Asi zkusím ještě jednoho žlutého a dám vědět.
Zatím ahoj kamarádi

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1548

• chocholousmartin
Zdravím kolegové,
předně Rosťo s těmi mutacemi: mutace x mutace atd. si nameleš ;) ono mladý jistě od nich odchováš, ale jistě to tvůj chov nijak neobohatí nebo neposune dál.... ale tak snad příští rok se vrátíš k tomu s čím si doposud slavil úspěch ;) to nemyslím nijak špatně kamaráde :)
Co se týká "zahraničních akvizici" v mém chovu, největší radost a úspěch mám se "slovenskými guldičkami" od p.Simana...mám tu od něj 5 kusů, všechny pochází z "španělské krve" a nemám žádný problém s jejich odchovem. Mladý od nich vypadají zatím dobře....tak uvidím co z nich bude ;) obzvlášť ta černohlavá samice je máma jedna radost...! Ale to nechci dělat nikomu reklamu :cheer:
Co se týká "holandských guld" hnízdím zatím jen s těmi staršími ( ročník 16 pujde do chovu až příští sezónu ). No asi nejlepší je ten samec, kterého jsem dostal zdarma ;) 6 letý samec, zatím má 5 odstavených mladých a ted sedí znovu....Modrá samice mi "potvora" žrala vejce a nakonec mi odešla. Po žlutém samci tu mám zatím 6 mladých, vypadají taky slušně... Spíš tu mám odchov od těch co jsme koupili předloni na výstavě a loni je spíš šetřil....a asi se i vyplatilo. Tak asi tak ;)
M.CH.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1549

• petrikrostislav
Zdravím,

Marťas máš pravdu, že chov to dopředu neposune, ale nemyslím si , že to je k ničemu, když nic jiného tak to obohatí mě osobně o další zkušenosti v chovu a genetice AG. A neboj, že dělám jen pokusy. V 1/3 chovu si jedu jako vždy, abych si oživil linie do dalších let a jiné byl naopak schopen udržet vzhledem k věku několika stěžejních jedinců. Přece si nemyslíš, že vám nechám to druhé místo zadarmo kámo :woohoo:

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1550

• chocholousmartin
Druhé místo? ? :cheer: tak o tom si necham dneska v noci zdat :cheer: :cheer: takové ambice letos nemám....

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1551

Zdravím, letos je to v mém chovu lepší než vloni, jak kvantitou tak si myslím i kvalitou. Nutno říct, že odstavenych ptáků mám zatím asi 35 a to skoro všechny žluté či pastely. Radost mám hlavně z mladých od přírodní žlutohlavé samice po holandském pastelovi a žlutém žlutohlavém samci z Itálie. Zatím odstavenych 6 mladých a dalších 6 plných vajec v hnízdě. Jinak vás obdivuji, že v těch vašich chovech vidíte ty linie. Mne se buďto líbí nebo ne. Ale asi na to nemám ty správné oči. Tak chovu zdar. A mutacím zejména. Honza

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1552

• chocholousmartin
Zdravím kolegové,
přidám jednu "zajímavost" z chovu. Mám tu pár APČ, který již druhým rokem není schopen odchovat svoje mláďata...jak se vylíhnout hned jsou venku vyhozena a ještě potlučená. V druhém hnízdě jsem už to riskovat nechtěl a vejce od nich podsadil jinému páru a nechtěl jsem aby hned začali snášet opět, tak jsem jim chtěl dát nějaká vejce aby seděli dál. Neměl jsem jiné než od guld, tak jsem jim je podsadil. S tím, že než by se měli líhnout tak je odstraním...Ale co člověk nechtěl, nějak jsem to opomenoul ( i když jsem si to napsal ;) ) a při kontrole budky jsem zjistil, že tu jsou 4 mladý guldy už asi 3 denní!! Nyní jsou 9 dní stará a rodiče se o ně stále starají. Docela jsem zvědav zda je dokažou vykrmit a jak případně budou vypadat.....už třeba jen protože APČ u mě mají jiný jídelníček.....Ale uvidíme jak to bude probíhat dál ;)
Takže pokud Vám nechtějí guldy krmit sami, poříďte si Apč místo chůviček :cheer: :cheer: to je myšleno samo že s nadsázkou ;)
M.CH.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1553

Dobrý deň!
Máme to rozumieť tak, že pár APČ, ktorý vyhadzuje vlastné mladé odchováva mladé amadiny Goulovej? Ak áno pozor na vek mladých keď budú už mať vyvinutú asi polovicu dĺžky letiek aby ich neopustili.
Pozdravuje V.M.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1554

• chocholousmartin
Dobrý den p.Makovický,
Ano, rozumíte tomu naprosto přesně....někdy píšu jednoduché věci zbytečně složitě ;) stačilo možná napsat to jako vy :)
Ale jak jsem psal, nebyl to úmysl....spíš chyba, ale většinou takové to chyby mají lepší konec než když je to vysloveně plánované ;)
Sám bych nevěřil, že je vůbec tohle možné....!! Ale také jsem spíš skeptický, že by je dokázali vykrmit až do odstavu, ale budu je sledovat.... jak jsem říkal dnes jim je 9 dní a pokud porovnám s jinými mladými tak zatím nezaostávají.....
Tento pár Apč mi loni "zlikvidoval " 3 hnízda hned jak se mladý vylíhli....nechal jsem je jen protože je to pro mě úplně "cizá krev" a velmi plodný pár....a chtěl jsem alespoň nějaký mladý od tohoto páru...
M.CH.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1556

Dobrý večer.

Sezónu som začal neskoro, ale aj to že som ju začal, považujem za pozitívum. Mám odstavené 4 (slovom štyri) kusy. Vykrúžkovaných mám 31 krúžkov. Možno nejakých 60 kusov nachovám. Trochu som začal so žltou farbou. Jedno mladé (žlté) som musel krúžkovať na šiesty deň a cez kĺbik mu len tak tak krúžok prešiel. Hlava pekná, okrúhla, tak uvidím farby keď preperí.

Inak gratulujem kolegom k úspešnej sezóne a teším sa na klubovku :)

JS

sezóna 2016/2017 6 roků 2 měsíců zpět #1560

• chocholousmartin
Dobrý den,
už jsem myslel, že na nás p.Siman zanevřel ;) , dokonce jsem se včera ptal předsedy jestli neví co s Vámi je :cheer: .....někomu stačí odchovat i 4 mladý aby pak vyhrál klubovku, někomu nestačí ani 200 :cheer: ....ne, teď vážně, chápu že není třeba čas, chuť nebo má člověk jiné starosti, ale myslím, že by byla veeelká škoda, kdyby jste tu sezónu nezačal....

M.CH.

Naposledy změněno: od chocholousmartin.

sezóna 2016/2017 6 roků 2 dní zpět #1594

• petrikrostislav
Ahoj všichni,
sezon se u většiny z nás chýlí ke konci a tak jsem se chtěl zeptat jak to u všech letos vypadá? Vím, že až přepeření ukáže, ale i tak. A jak to dopadlo u Martina s netradičními náhradními rodiči? Já osobně mám k dnešnímu dni odstaveno asi 85 mladých a ještě něco v budkách. Osobně jsem začal až koncem listopadu a tak mne ještě jeden měsíc čeká, i když už pomalu páry stahuji tak jsou ještě takový páry, které čeká druhá snůška. I tak mohu již teď sezonu nazvat úspěšnou, i přes to, že se mi zrovna mutace moc nezdařili. Žlutí nevyšli vůbec o stěžejního samce jsem přišel a zbylý dva samci mi v prosinci rozpeřili a jsou částečně rozbití dodnes. U modrých je to lepší mám asi 15 kusů a stříbrný se povedl zatím jen jeden. No jak mi psal Martin mutace ti ukáží, ale popravdě ne tolik kvalitou jako množstvím odchovů. Jinak kvalita ptáků vypadá celkem dobře je sice pravda, že si pořád říkám chtělo by to lepší, ale asi se mé nároky zvyšují což je vlastně dobře. tak snad až přepeří tak budu mít radost a z čeho vybírat na výstavy a hlavně dále do chovu. Cesta je ještě dlouhá a musí se jít klidně pomalými ale jistými kroky za svým snem.

sezóna 2016/2017 6 roků 1 den zpět #1596

• chocholousmartin
Zdravím kolegové,
u mě je sezóna na svém konci, už doodstavuji poslední odchovy a probíhá má "oblíbená činnost" a to uklid po sezóně ;)
Mladých AG mám odstavených cca 180 a to se ani na všechny co jsem chtěl vyhnízdit nedostalo....kapacita na odchovy je omezená :) na hodnocení kvality je asi ještě opravdu brzo...ale jak řekl Rosťa, čekal bych něco víc...také se moje nároky rok od roku zvyšují a hlavně si člověk všímá na těch mladých věcí, kterých si dřív nevšímal nebo mu nepřišli důležité. Ale celkově si myslím, že letos žádný velký skok kupředu nepříjde :unsure:
co se týká toho netradičního odchovu AG pod apč, tak ten dopadl úspěšně. Všechny 4 mladé jsou odstaveny.....když mi čas dovolí a " chytne mě " fantas tak vložím nějaké foto, že jsem si to nevymyslel ;)
Mimo AG tu mám ještě odstaveno 45 apč ( převážně straky a modré ) , takže ty mi udělali radost :cheer: po zdlouhavé cestě kdy jsem začínal jen s několika kusy a musel si odchova vlastní štěpáky......jelikož u žádného druhu moc nepreferuji mutaci na mutaci.
A poslední druh co mám jsou Astrildi rákosní straky a "žluté"....žluté v uvozovkách, jelikož tam se zatím na opravdu žlutých teprv pracuje.....těch mám odstaveno 42 mladých.
Takže co týká celkového zhodnocení, beru sezónu opět jako víc než úspěšnou.....i když u AG bych chtěl něco víc....ale kdo by nechtěl. Moje žena mi říká: že bych nebyl spokojený, ani kdybych měl všechny AG 100 bodové :cheer: :cheer: .....ale to asi k tomu patří
Tak mám radost, že Rosťa to nakonec dohnal a odchovy přišli.....i přesto, že musel začínat déle....doufám, že tomu je tak i u ostatních...
M.CH.

sezóna 2016/2017 6 roků 1 den zpět #1597

Zdravím úspěšné i méně úspěšné chovatele a přidám mou letošní zkušenost. Pár APČ mi zasedl třikrát a pokaždé prázdné vejce. Při třetí prázdné snůšce jsem jim podložil dvě vejce AG. Po vylíhnutí pár dobře krmil, ale s postupem času stále méně a méně. Mláďata vylétla o 3 dny později než obvykle, APČ ještě pár dní krmil a pak přestal. Tak že má zkušenost je trochu jiná, než Martinova. Pravda ale je ta, že to bylo první krmení páru a to bývá často obecně neúspěšné.
Tak přeji zdar v končící sezoně a těším se na setkání při "klubovce".
Honza

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.254 sekund

Foto a video

Image

Doporučujeme

voliery zelinka

Firma Voliéry Zelinka 

• široký sortiment krmení pro exotické ptactvo od renomovaných výrobců
  • kompletní sortiment příslušenství 2GR
  • materiál pro stavbu voliér
  • a mnoho dalších produktů pro chov exotických zvířat